Colofon

Over deze keuzehulp

Wat is het doel van de keuzehulp?

Het doel van deze keuzehulp is om patiënten beter te informeren over hun behandelmogelijkheden en hen meer te betrekken bij het besluit over behandeling. De keuzehulp is ontwikkeld vanuit een onderzoeksproject aan het Radboudumc in Nijmegen. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van een keuzehulp patiënten ondersteunt actief samen de keuze te maken. Patiënten zijn daardoor zekerder over de keuze en meer tevreden.

Wie heeft de keuzehulp ontwikkeld?

Alle informatie die in de keuzehulp staat is gebaseerd op de informatiebehoeften van patiënten in de vroege fase van de ziekte van Parkinson. Deze behoeften zijn naar voren gekomen in discussiegroepen met parkinsonpatiënten die al een keuze hadden gemaakt en hun mantelzorgers. De keuzehulp is vervolgens samen met neurologen en patiënten ontworpen en getest.

Ontwikkeld binnen onderzoek van het Radboudumc in Nijmegen

Ontwerp en bouw van de keuzehulp door het ZorgKeuzeLab

Hoe is de keuzehulp gefinancierd?

De ontwikkeling van de keuzehulp is gefinancierd met een unrestricted grant van GlaxoSmithKline BV aan de afdeling neurologie van het Radboudumc. Een unrestricted grant is een geldsom ten behoeve van een onderzoek, waarbij de geldvertrekker geen invloed mag uitoefenen op de besteding van het geld of de inhoud van het onderzoek.